Evenement details

Workshop gekruld/kroeshaar: Meer dan haar!

Omschrijving

Het haar van de Afrikaanse vrouw, heeft altijd veel betekenis gehad. Van een manier om met elkaar te communiceren tot het uitdragen van je cultuur. Haar is altijd meer dan haar geweest. Anno 2018 is het haar van de zwarte vrouw, nog steeds een manier om je uit te drukken en zit er zoveel diversiteit in. Wat is ‘Black hair’ nou werkelijk en wat heeft het betekent door de jaren heen?

Workshop gekruld/kroeshaar: Meer dan haar!

Deze workshop bestaat uit 2 delen, geschiedenis en betekenis van ‘Black hair’ en de verzorging van gekruld/kroeshaar. Tijdens deel 1 van de workshop beginnen we met de geschiedenis en betekenis van ‘Black hair’. Om te begrijpen waarom het hebben van kroeshaar nog steeds kan zorgen voor onzekerheid, waarom het bij een sollicitatie nog steeds uitmaakt en we het nog te weinig terug zien in de modebladen, gaan we van het verleden naar het heden. Wat betekende het haar voor ons koloniale tijdperk, wat is er veranderd tijdens de slavernij en wat maakt het anno 2018 toch nog zo politiek om met je eigen natuurlijke haardos rond te lopen?

Van daaruit richten wij ons op de verzorging van gekruld/kroeshaar. Wat komt er kijken bij deze verzorging, wat zijn de handige tips en tricks? Van haarroutine tot haarproducten, we laten zien dat gekruld/kroeshaar alles behalve onhandelbaar is. Tevens laten we zien wat voor een creatieve kapsels er gemaakt kunnen worden. Dit doen we in een select groepje, waardoor en genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht en vragen. Mocht jij dus nog vragen hebben over je eigen haarjourney en de verzorging daarvan, is dit de workshop voor jou!

De workshop wordt gegeven door de Miss Black Hair Nederland Priscilla Uiterloo en mede-oprichter Ashaki Leito.

Elke deelnemer krijgt een goed gevulde goodiebag mee.

  • Start: 28 oktober 2018 14:00
  • Einde: 28 oktober 2018 17:00
  • Reigersbos 101-D, 1107EV Amsterdam
Get a Ticket

Koop je ticket

Ticket Prijs Beschikbaar Aantal
Workshop ticket € 20,00 Niet meer beschikbaar