De Missverkiezing 2017/2018

Miss Black Hair Nederland organiseert jaarlijks een missverkiezing voor de zwarte vrouw met gekruld (kroes) haar. Bij deze missverkiezing staat het natuurlijke haar van deze vrouw centraal. Wij richten ons op de beauty van de natuurlijke zwarte vrouw en het uitdragen hiervan!

Na onze eerste 3 succesvolle en uitverkochte edities, is het tijd voor de vierde editie. Deze zal plaats vinden op 11 maart 2018.

Als we om ons heen kijken, als we naar de televisie kijken, zien we niet tot nauwelijks een representatie van wie de natuurlijke zwarte vrouw werkelijk is. Een vrouw vol met krachten op diverse manieren. De diversiteit, schoonheid en capaciteiten van deze vrouw worden amper zichtbaar gemaakt. Dit terwijl er juist veel meer vrouwen zijn die terug gaan naar hun natuurlijke haar en trots. Zichtbaarheid en het laten zien van onze krachten is erg belangrijk voor Miss Black Hair Nederland. Wij willen de rolmodellen zichtbaar maken zodat we omringd worden met rolmodellen waarom we ons kunnen identificeren. Miss Black Hair Nederland wilt natuurlijk haar meer onder de aandacht te brengen. Wij willen laten zien hoe prachtig en veelzijdig natuurlijk haar is, onze kroon. Een belangrijk middel hierbij is de missverkiezing.

Met de missverkiezing beogen wij het zelfbewustzijn te vergroten onder zwarte vrouwen. Een manier waarop we niet alleen het esthetische aspect laten zien maar ook een duidelijke boodschap hebben dat we prachtig zijn zoals we zijn geschapen. Wij bepalen immers zelf, dat ook wij het schoonheidideaal zijn. Tevens beogen wij het gesprek te starten over wat het haar van de zwarte vrouw nou werkelijk betekent en wat het zegt over onze identiteit. Haar is immers meer dan haar.

Bij het deelnemen aan de missverkiezing fungeer je als rolmodel. Je laat aan andere vrouwen zien hoe mooi jouw haar is en hoe je dit met trots kunt uitdragen, om een ander te inspireren hetzelfde te doen. Ook is dit een mogelijkheid tot persoonlijke groei en zelfontplooiing. Als deelnemende miss krijg je namelijk de kans om mee te doen aan een traject van workshops om de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Leer je potentie kennen en adequaat te gebruiken en excelleer in het leven!

Doelstelling

Aan de hand van een missverkiezing en de daarbij horende activiteiten beogen wij het zelfbewustzijn te stimuleren en vergroten van de zwarte vrouw. Wij beogen een schoonheidsideaal na te streven waarin de zwarte vrouw zichzelf accepteert en mooi vindt in haar natuurlijke staat.

De doelgroep

De missverkiezing is voor Afro-Nederlandse vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Dit zijn vrouwen met hun natuurlijke haarstructuur, zij dragen dit met trots uit. Wat is een Afro-Nederlandse vrouw? Alle vrouwen die van origine een Afrikaanse achtergrond hebben. Behalve Afrikanen, kunnen dit bijvoorbeeld Surinaamse, Antilliaanse, Caribische Nederlanders zijn.

Wat verwachten wij van de deelnemers van de missverkiezing

Na het aanmeldingsproces gaat er aan de missverkiezing een traject vooraf. Wij willen immers dat de deelnemende missen ook op persoonlijk vlak groeien. Groei je op persoonlijk vlak, zul je dat ook merken in andere aspecten van je leven. Leer jezelf en je potentie beter kennen zodat je kunt excelleren. Workshops/trainingen zullen beschikbaar worden gesteld voor jou als deelnemer. Bij alle workshops en verplichte data dien je aanwezig te zijn. Wij verwachten van jou als deelnemende miss, een open houding, dat je uit je comfortzone durft te gaan en je open staat om te leren, ontvangen maar ook te geven.

Wat bieden wij jou aan

De workshops/trainingen die wij jou aanbieden zijn een public speaking training, workshop: The best you, acteerworkshop en een catwalktraining. Bij de public speaking training staat centraal dat je leert spreken in het openbaar, je breidt je communicatievaardigheden uit, gaat opzoek naar de kern in jezelf en leert verbaal en non-verbaal hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Tevens krijg je een acteerworkshop waarin zelfverzekerdheid, zelfpresentatie en focus centraal zullen staan en een catwalktraining waarin je leert hoe je jezelf het beste op de catwalk kunt dragen, vanuit jouw kern. Bij de workshop, The best you, gaan we opzoek naar wat je wilt bereiken, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je op verschillende vlakken de beste versie van jezelf kunt zijn. Tevens zullen we samen een Black Heritage Tour volgens, waarin de geschiedenis van Amsterdam centraal staat en hoe deze gelinkt is aan het kolonialisme, slavernij en onze Black presence. Dit is een speciale tour, waarin we het ook zullen hebben over de betekenis, geschiedenis en politiek van ‘Black hair’.

Als deelnemende miss, beginnen we met een professionele fotoshoot. Deze foto’s worden gebruikt voor de website en andere (social) media kanalen maar kun je na de missverkiezing ook gebruiken voor je eigen portfolio.

Is dit iets voor jou? Meld je dan aan. Aanmelden kan tot en met 5 november. Na het aanmeldingsproces, zullen we je uitnodigen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Deze gesprekken, zullen plaatsvinden op het kantoor van Miss Black Hair Nederland, in Amsterdam, op de dagen 6,7 en 8 november. Na deze persoonlijke gesprekken, zullen we een selectie maken van 15 missen. De uitslag wordt op 10 november bekend gemaakt.

De verplichte data:

Eerste bijeenkomst  18 november 2017
Fotoshoot 25 november of 02 december 2017 (beide vrijhouden)
Acteerworkshop 16 december 2017
Workshop, The best you 06 januari 2018
Talkshow missen 20 januari 2018
Public speakingtraining  27 januari 2018
Public speakingtraining en oefenen openingsdans 10 februari 2018

Catwalktraining en oefenen openingsdans

17 februari 2018
Public speakingtraining en oefenen openingsdans 24 februari 2018
Black Heritage Tours  03 maart 2018
Generale repetitie   06 of 07 maart 2018
Finale missverkiezing 11 maart 2018

De prijzen

Als winnares zal je tot de eerstvolgende Miss Black Hair Nederland verkiezing, de titel dragen. De andere bijkomende prijzen zijn voor nu nog een verrassing maar zullen tijdig bekend worden gemaakt.

Bij aanmelding voor de missverkiezing, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Lees ze dus goed door.